Рейд комп’ютерними клубами та розважальними закладами

Рейд комп’ютерними клубами та розважальними закладами

computer-club_velНа виконання доручення заступника міського голови Анатолія Пархом’юка представники департаменту молодіжної політики і спорту спільно з правоохоронцями, санепідемслужбою та контролюючими органами здійснили рейд комп’ютерними клубами та розважальними закладами міста. Перевіряли також місця, де збираються «неформали».

На підставі депутатського запиту голови постійної комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва міської ради Юрія Довгуна учасники рейду перевірили підвальне приміщення поблизу житлового будинку №33 на вулиці 8-го Березня, відомий серед місцевих підлітків як «Бункер».

За свідченнями мешканців, неповнолітні вживали тут спиртне і, ймовірно, наркотики. Проте довести чи спростувати цього не вдалося: на момент здійснення рейду «бункер» виявися порожнім.

Натомість у деяких Інтернет-клубах санстанція таки виявила порушення. В одному з таких клубів на проспекті Соборності на площі у 25 квадратних метрів було розташовано 9 комп’ютерів, а в другій кімнатці на 15 квадратів – ще 4 (при нормі – 1 комп’ютер на 6 квадратних метрів). Окрім того, був відсутній медогляд у обслуговуючого персоналу. За цим фактом фахівці міської СЕС склали протокол про порушення санітарних норм.

Візити до гральних закладів на вулиці Конякіна, кафе біля готелю «Лучеськ» та комп’ютерного клубу на проспекті Волі виявилися малопродуктивними – дві «точки» були зачинені, а в одній якихось суттєвих порушень не виявлено. Відчиненими, але практично порожніми виявились і два заклади ресторанного господарства.