Звернення Богдана Шиби до випускників та їх батьків

Звернення Богдана Шиби до випускників та їх батьків

shybaНапередодні святкування випускних вечорів, які відбудуться у Луцьку 26 червня, Луцький міський голова Богдан Шиба звернувся до педагогів, випускників та їх батьків. У зверненні йдеться: «Шановні батьки, керівники навчальних закладів, педагоги, лучани! Давайте спільно проведемо свято для дітей, створивши їм гарний настрій, урочисту атмосферу, але  при цьому   збережемо позитивну думку про них і їх здоров’я.

Ми разом з Вами радіємо, що Ваші діти виросли, стоять на порозі дорослого життя, але ще й досі потребують розумних слів поради щодо належної поведінки під час перебігу свята.Особливо звертаюся до керівників закладів освіти міста Луцьк, ще раз наголошуючи на необхідності  посиленого контролю ними поведінки випускників у громадських місцях під час проведення вечорів. Оскільки окремі прояви неетичної поведінки випускників можуть породити негативну реакцію громадськості, що позначиться на іміджі навчальних закладів”.

Довідка: у 2008-2009 н.р. випускниками 11 класів шкіл міста стануть 1672 учні та 152 учні 11-12 класів вечірньої (змінної) школи,  а також 1366 учнів 9 класів.

Управління освіти на належному рівні здійснило підготовку до державної підсумкової атестації у випускних класах всіх ЗНЗ міста та забезпечило відповідний контроль за ходом проведення ДПА. Крім цього, відповідно до Інструкції про переведення і випуск учнів (вихованців) навчальних    закладів системи загальної середньої освіти, у зв’язку із призовом до Збройних Сил України з 10 по 24 квітня проведено дострокову державну атестацію 14 учням вечірньої школи та з 6 червня забезпечено проведення ДПА для 5 учнів 12-го класу та 1 дев’ятикласнику в НКП при СІЗО “Арештний дім”. Відповідно до Положення про державну підсумкову атестацію учнів (вихованців) у системі загальної середньої освіти  переможці III та учасники IV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, переможці II та учасники III етапів Всеукраїнських конкурсів-захистів науково-дослідницьких робіт Малої академії наук (у відповідних випускних класах) звільняються від проходження атестації з предметів, з яких вони стали переможцями (у відповідних випускних класах), виконували науково-дослідницьку роботу. У 2008-2009 н.р. в 11 класі – 39 учнів звільнено від ДПА з окремих предметів за результатами олімпіад і  36 учнів за результатами конкурсу-захисту; в 9 класах – 21 учня звільнено від ДПА з окремих предметів за результатами олімпіад і  3   учнів за результатами конкурсу-захисту.

З 6 травня по 5 червня 2009 року 13 навчальних закладів міста працювали в режимі пунктів тестування зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНЗ №№ 3,4,9,10,14,18,20,21,22,23,24,25,26).  До роботи на пунктах тестування було залучено близько 470 педагогічних працівників в якості інструкторів та старших інструкторів. На базі управління освіти Луцької міської ради працював ЄП реєстрації бажаючих з числа випускників минулих років взяти участь в ЗНО (таких пунктів на всю Волинську область було 2). Для проходження ЗНО було зареєстровано 999 осіб.

Усього  на ЗНО-2009 з числа випускників 11-их класів міста Луцька зареєструвались 1605 учнів. 33 педагоги шкіл міста  працювали на пункті перевірки робіт ЗНО з української мови  та літератури та 4 педагоги  – з англійської мови.

Завершилась державна підсумкова атестація випускників школи ІІІ ступеня – одинадцятикласників. Щороку вона є своєрідним іспитом на свідоме засвоєння знань, здобуття практичних умінь та навичок, на свідомий вибір професійного самовизначення. Цей рік мав свої особливості, він ще раз підтвердив, що  навчальні досягнення вихованців освітніх закладів Луцька – на достойному рівні. За цим – праця наставників, підтримка батьківської громадськості, сприяння влади. Є ким гордитися, є за що радіти. Попереду не менш відповідальний період – підготовка та проведення випускних вечорів. Жоден із нас не повинен стояти осторонь від цього процесу. Лише свідоме сприйняття  та мудра позиція дорослих  дозволять дню вручення атестатів та випускному балу бути справді святковим, пам’ятним, безпечним.