Ні – наркотикам!

Ні – наркотикам!

narkotikiЗасідання міської координаційної ради щодо протидії поширенню наркоманії у Луцьку відбулося у Луцькій міській раді за участю заступника міського голови Анатолія Пархом’юка, директора міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ніни Грабаровської та інших.

Учасники ради ознайомилися з планом роботи засідання координаційної ради на II квартал цього року щодо протидії поширення наркоманії у Луцьку, заслухали інформацію про стан захворюваності наркоманією в нашому місті та профілактичні заходи обласного наркологічного диспансеру щодо протидії поширенню наркоманії. Крім того, під час ради учасники торкнулися питання співпраці державних, громадських та благодійних організацій з питань профілактики наркоманії, активізації  їхньої роботи, координація спільних дій. Як зазначив начальник відділу у справах сім’ї та молоді департаменту молодіжної політики і спорту Ігор Гузь, сьогодні така співпраця в Луцьку не є налагодженою. Практично, тільки один фонд „Переображення”  займається реальним вирішенням проблем щодо надання допомоги наркозалежним.

Також, під час засідання координаційної ради, було оприлюднено такі дані: за ІІ квартал цього року Луцьким МВ УМВС виявлено 78 фактів пов’язаних з незаконним обігом наркотиків, а з початку року 193 факти. По виявлених фактах за звітний період порушено 15 кримінальних справ за скоєння наркозлочинів , з них 13 за скоєння  тяжких злочинів.
Одним з критеріїв оцінки роботи Луцького МВ є кількість осіб , які притягнені до відповідальності. Так за звітний період до відповідальності притягнено 30 осіб, з них до кримінальності відповідальності – 19 осіб.  З незаконного обігу вилучено 14,943 кг наркосировини.  Працівниками ВБНОН УМВС та Луцького МВ виявлено та припинено діяльність 2 міжнародних каналів постачання наркотичних засобів на території України та 1 міжрегіональний канал. Виявлено 8 фактів незаконного обігу наркотиків до яких причетна учнівсько-студенська молодь. Задокументовано 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів в місцях відпочинку громадян. Виявлено 4 факти незаконного обігу лікарських засобів.
За звітний період працівниками Луцького МВ задокументовано 65 злочинів , пов’язаних із збутом наркотичних та психотропних речовин, знищено 2 наркопритони, а також виявлено та припинено діяльність 2 організовано-злочинних груп, які займались розповсюдженням наркотичних та психотропних речовин.

Звертаючись до присутніх представників ЗМІ, Анатолій Пархом’юк зауважив, щоб в інформаційних виданнях було більше пропаганди здорового способу життя, інформаційних кампаній щодо протидії поширенню наркоманії у нашому місті.