Підбито підсумки міського конкурсу соціальних проектів

Підбито підсумки міського конкурсу соціальних проектів

dopomogaУ Луцькій міській раді відбулося підбиття підсумків міського конкурсу соціальних проектів.

Його метою було  залучення громадських організацій та впровадження інноваційних підходів до реалізації соціальних політики на муніципальному рівні щодо соціального захисту бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі.

Для участі у конкурсі за одним із затверджених пріоритетних напрямків реалізації соціальних проектів – «Утворення закладів з обліку і соціального захисту для бездомних громадян» було подано два соціальні проекти: Волинським обласним благодійним фондом «Переображення» – назва проекту: «Облік і правова підтримка бездомних громадян та осіб, звільнених з установ виконання покарань після відбуття покарання» та  Незалежної Христової Церкви -  назва проекту: «Центр обліку і соціального захисту для бездомних громадян та осіб звільнених з місць позбавлення волі «АДАПТ».

Рішенням конкурсної комісії переможцем конкурсу було визначено соціальний проект «Облік і правова підтримка бездомних громадян та осіб, звільнених з установ виконання покарань після відбуття покарання» Волинського обласного благодійного фонду «Переображення». Рекомендоване фінансування з міського бюджету в сумі  8742,57 грн.

В рамках проекту ВОБФ «Переображення» планується утворити центр обліку бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі. На базі даного центру вказаній категорії населення буде надаватись допомога у відновленні документів, майнових та житлових прав, юридичні консультації, санітарно-гігієнічні послуги та направлення (алко- та нарко-)  залежних людей у центри ресоціалізації.

Довідка: міський конкурс соціальних проектів був оголошений 1 квітня 2009 року рішенням виконавчого комітету міської ради від 26.03.09 № 214-1 .