Громадська рада при Луцькому міському голові оновила склад

Громадська рада при Луцькому міському голові оновила склад

12Громадська рада при Луцькому міському голові оновила свій склад. Новопризначеним головою Громадської ради стала кандидат політичних наук, доцент кафедри політології ВНУ, директор ВГО «Гендерний центр» Оксана Ярош. Розпорядження про оновлений склад ради підписав міський голова Богдан Шиба.

Як повідомив міський голова, рішення оновити склад ради було зумовлене бажанням оптимізувати її роботу. «Громадська рада працює ось уже третій рік. Хтось проявив себе більш активним учасником, хтось в силу різних причин не зміг брати повноцінної участі у її роботі. Поряд з цим з’явилися нові люди, які мають можливість та бажання працювати у Громадській раді. Ми вирішили ввести їх у склад, й тим самим оптимізувати роботу цього дорадчого органу» – сказав Богдан Шиба.

Оновлення пережило й саме Положення про Громадську раду. Заступник міського голови, керуючий справами виконкому Микола Іванюк розповів, що новий варіант положення розроблявся із врахуванням всього попереднього досвіду роботи ради та пропозицій її учасників. «У цьому документі детальніше прописані окремі нюанси роботи. Також внесені зміни у принципи формування ради. Наприклад, за новим текстом положення у громадську раду міста не можуть входити депутати міської та обласної рад, представники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, лідери місцевих осередків політичних партій» – повідомив Микола Іванюк.

Перше засідання оновленого громадської ради при Луцькому міському голові відбудеться 11 червня, у четвер у приміщенні конференц-залу народного дому «Просвіта». Початок засідання – о 17.00 год.

Довідка: Громадська рада при Луцькому міському голові була створена 21 листопада 2006 року з метою координації заходів, пов’язаних із проведенням консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики та вирішення проблем міста, забезпечення прозорості у діяльності міської ради.
Громадська рада при Луцькому міському голові -  постійно діючий колегіальний консультативно-дорадчий орган.  Він повинен сприяти реалізації громадянами конституційних прав, вирішенню проблем міста, забезпечувати врахування громадської думки у процесі підготовки та виконання рішень органів влади, залучати громадськість до прийняття владних рішень на місцевому рівні,  забезпечувати громадський контроль за розподілом ресурсів а також контролювати дотримання прав і свобод громадян.
З текстом Положення про громадську раду при Луцькому міському голові та її новим складом можна ознайомитися на офіційному сайті Луцька в розділі „Голос громадськості/Громадська рада”.