Краща студентська сім’я Луцька отримала квартиру

Краща студентська сім’я Луцька отримала квартиру

ssУ Луцьку відбувся фінал першого міського конкурсу «Студентська сім’я-2009». Переможці – сім’я Дмитра та Тетяни Андрикевичів – отримали від міського голови Богдана Шиби гарантійний лист про те, що протягом року їм подарують квартиру.

Конкурс відбувався під патронатом Луцького міського голови Богдана Шиби, а організували його – Луцька міська рада та Молодіжна рада Луцька. Він проходив у вищих навчальних закладах міста, і брати у ньому участь мали право лише сім’ї, обоє представників яких – студенти. 

У фіналі брали участь три пари студентів: Леонід та Людмила Богдановичі від Волинського національного університету імені Лесі Українки, Володимир і Юлія Спаси, які представляли Волинський інститут імені В’ячеслава Липинського МАУП, та Дмитро й Тетяна Андрикевичі з Луцького національного технічного університету.

Фінал конкурсу проходив у форматі сценічного шоу. Пари змагалися в ерудиції, дотепності, оригінальності та творчості. Усього учасники пройшли п’ять конкурсів. В конкурсі «Ерудити» студенти відповідали на питання з різних галузей знань. «Вмію все» – так називався конкурс, де чоловіки готували просто на сцені «студентські» салати, а жінки …надували наввипередки кульки.

Ще одним завданням учасникам було оригінально розповісти історію свого знайомства. Були й домашні завдання: учасники робили сюрпризи своїм «половинкам» просто на сцені. Наприклад Людмила Богданович (студент-математик, до речі) виконала для свого чоловіка пісню, Володимир Спас – зняв фільм і намалював картину. Цей конкурс особливо сподобався глядачам, а сім’я Спасів настільки «пережила» його, що Юлія  не стримувала сліз щастя.

Останнім конкурсом, який організатори назвали «Вирішальний постріл» були питання від членів журі. До слова, в ньому були міський голова Богдан Шиба, його перший заступник Лариса Соколовська, художник Микола Кумановський, заслужена артистка України Зоя Комарук та почесний гість конкурсу – народний депутат України, заступник голови Верховної Ради Микола Томенко.

Зрештою за сумою балів виграла сім’я Андрикевичів. Міський голова вручив їм гарантійний лист, що засвідчив отримання квартири. Він наголосив: «Вважаю, що Луцьк ще раз продемонстрував свою особливість, я приємно втішений тим, що міська влада навіть у скрутний кризовий час не обходить увагою молоді сім’ї і студентство, які є найбільш вразливими верствами населення».

Микола Томенко теж вийшов на сцену не з порожніми руками і вручив усім учасникам по DVD-програвачу. Київський гість відзначив оригінальну ідею проведення такого конкурсу й наголосив на особливій його важливості.

Організатори запевнили, що докладуть усіх зусиль, аби конкурс студентських сімей став у Луцьку традиційним.