Стажування молоді у Луцькій міській раді

Стажування молоді у Луцькій міській раді

IMG_4864У Луцькій міській раді презентували проект «Стажування молоді у Луцькій міській раді». У презентації взяли участь заступник міського голови Микола Іванюк, представники вищих навчальних закладів міста, громадських організацій, ЗМІ.

Як розповів Микола Іванюк, метою конкурсу є виявлення, відбір талановитої молоді до участі в діяльності виконавчих органів міської ради. „Серед переваг, що отримають студенти, які братимуть участь у конкурсі, є не тільки можливість отримати роботу в виконавчих органах міської ради, а й мати перший практичний досвід і стати конкурентноздатним на ринку праці загалом”, – наголосив Микола Іванюк. Що ж до цільової аудиторії, то це студенти третіх та четвертих курсів, а також представники громадських організацій. Загалом, взяти участь у конкурсі можуть молоді люди з базовою вищою та повною вищою освітою, які в подальшому можуть бути зараховані до кадрового резерву органів виконавчої влади.

У свою чергу представники вищих навчальних закладів подякували міській раді за проявлену ініціативу реалізації такого проекту і зазначили, що саме завдяки стажуванню молодь отримає реальну можливість застосувати свої теоретичні знання на практиці.

Також, як було зазначено під час зустрічі, щоб стати стажером, бажаючі повинні заповнити та надіслати в управління кадрової роботи та нагород міської ради відповідну анкету та пройти співбесіду. Переможці конкурсу пройдуть стажування у виконавчих органах Луцької міської ради, а в разі успішного його проходження – отримають переваги на конкурсі на заміщення вакантних посад та можуть бути зараховані до кадрового резерву.
Бланк анкети учасника конкурсного відбору можна отримати у приміщенні Луцької міської ради (вул. Богдана Хмельницького, 19 каб. 306, 307), або ж на  офіційному сайті Луцької міської ради  www.lutsk.ua.  Заповнені анкети на конкурсний відбір приймаються з 26 березня до 14 квітня.

Основними завданнями конкурсу є:
- відбір талановитої молоді для проведення її стажування у виконавчих органах міської ради;
- перевірка професійного рівня і ділових якостей особи, набуття практичного досвіду, необхідного для роботи на конкретній посаді посадової особи місцевого самоврядування;
- стимулювання бажання та готовності молоді до роботи у виконавчих органах міської ради;
- підвищення іміджу та популяризація служби в органах місцевого самоврядування серед молоді.

В умовах конкурсу передбачено, відбір молоді з повною вищою освітою чи такої, що закінчує вищі навчальні заклади для проходження стажування у виконавчих органах міської ради проводиться в разі виникнення вакантних посад посадових осіб місцевого самоврядування.

Загалом, конкурс проводиться у 4 етапи:
1 етап. Прийом анкет (триває протягом 20 календарних днів з дня оголошення). Анкета має бути заповнена друкованими літерами, або розбірливими писаними. Заповнені анкети надсилаються поштою або доставляються особисто.
2 етап.  Відбір анкет, які відповідають вимогам конкурсу спеціалістами управління кадрової роботи та нагород. Кандидата, який пройшов відбір, повідомляють електронною поштою, або за вказаним в анкеті телефоном.
3 етап. Засідання комісії з проведення конкурсного відбору (не раніше 20 календарних днів з дня оголошення конкурсу). Співбесіда. На цьому етапі кандидат, який пройшов відбірковий тур, повинен представити тему стажування та перелік запланованих питань,  які він хотів би опрацювати під час стажування.
4 етап. Засідання комісії з проведення конкурсного відбору. Підбиття підсумків. На цьому етапі розглядається  доповідна записка стажиста  та висновки керівника виконавчого органу. Стажист захищає тему стажування.

За результатами стажування у  виконавчому органі міської ради  стажисту видається довідка для подання за основним місцем роботи чи навчання. Управління кадрової роботи та нагород створює банк даних з числа осіб, які успішно пройшли стажування, та бажають працювати в органах місцевого самоврядування.