У Луцьку таки будуватимуть студмістечко

У Луцьку таки будуватимуть студмістечко

Изображение 074(1)Перспективи будівництва студентського містечка, де б були враховані і житлові питання студентів та викладачів, і умови якісного навчального процесу, обговорювали сьогодні, 27 березня, керівники вищих закладів освіти з міським головою Богданом Шибою та головним архітектором міста Георгієм Шевчуком.
Зокрема, як повідомив міський голова, у генеральному плані міста Луцька вже врахована організація комплексного студмістечка для Луцька. Адже сьогодні вищі заклади освіти міста мають великі проблеми як із компактністю розміщення їх навчальних та житлових корпусів, так і з пристосованістю приміщень до проведення занять чи проживання.
Варіантами виходу з ситуації може бути або перепрофілювання теперішніх військових містечок на вулицях Стрілецькій, Завокзальній, чи на території Вишкова, або, у віддаленій перспективі, організація містечка за межами Луцька, для прикладу, в селищі Рокині, – повідомив головний архітектор міста, директор департаменту містобудування Георгій Шевчук.
Проте найбільш реальною є можливість побудувати студмістечко на території 8 га військової частини на вулиці Володимирській. Для цього спеціалістами був розроблений план забудови потенційного студмістечка, макет якого й продемонстрували міський голова та міський архітектор керівникам луцьких вузів.
Разом із тим, Богдан Шиба наголосив, що сьогоднішня розмова відбувається саме для того, щоб врахувати всі потреби, побажання та думки очільників луцьких інститутів та університетів.
Учасники наради обмінялися думками і баченнями перспектив розвитку інфраструктури вищої освіти в місті Луцьку. Зокрема ректор Луцького гуманітарного університету Андрій Журавльов вважає, що в будівництві нових корпусів і приміщень варто дуже ретельно враховувати право власності, аби «у кожної будівлі був свій господар». А проректор із навчально-методичної роботи Луцького національного технічного університету Зоряна Герасимчук переконана, що в будівництві майбутнього студмістечка доречно зважати на індивідуальну потребу кожного навчального закладу, залежно від тих ресурсів, які уже має кожен вуз.
Загалом розмова пройшла у жвавому та конструктивному руслі. Її учасники домовилися проаналізувати озвучену інформацію і через два тижні знову зібратися на зустріч і продовжити узгодження питання, яким і де бути луцькому студмістечку.