З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей

З нагоди відзначення Міжнародного дня захисту дітей

sb10069682b-001З нагоди відзначення 1 червня Міжнародного дня захисту дітей та виконання міської Програми соціального захисту населення міста на 2008-2010 роки, розпорядження міського голови та з метою підтримки малозабезпечених багатодітних сімей, на утриманні яких знаходиться 5 і більше дітей віком до 18 років, з міської казни виділено 4600 грн. на виплату одноразової матеріальної допомоги по 100 грн. на кожну сім’ю.

Станом на 1 травня 2009 року в місті нараховується 14143 отримувачів державних допомог сім’ям з дітьми, яким протягом 2009 року було виплачено допомог на суму 20 млн. 625 тис.грн. Допомоги виплачуються вчасно та в повному обсязі.

Довідка: громадяни України, в сім’ях яких виховуються та проживають неповнолітні діти, мають право на державну допомогу у випадках та на умовах, передбачених Законами України “Про державну допомогу сім’ям з дітьми”, “Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням”, “Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям” та іншими законами України. Вищезгаданими законодавчими актами визначено такі види державних допомог родинам з дітьми:
- одноразові допомоги при народженні дитини;
- допомоги по догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку;
- допомоги на дітей, які перебувають під опікою чи піклуванням;
- допомоги на дітей одиноким матерям;
- допомоги при усиновленні дитини.

Виплата державних допомог родинам з дітьми у місті Луцьку, на виконання держаної політики щодо соціального захисту сімей з дітьми, здійснюється департаментом соціальної політики Луцької міської ради .