У Луцьку розпочалися Дні Європи

У Луцьку розпочалися Дні Європи

IMG_9104У Луцьку розпочалися Дні Європи. Їх метою є промоція ідеї європейської інтеграції. Вони триватимуть протягом двох днів – 23-24 травня. Серед найважливіших подій сьогоднішнього дня є міжнародна європейська олімпіада, в якій взяли участь переможці обласного конкурсу «Євроолімпіада-2009», міського, а також відбіркового туру партнерських міст Луцька – Любліна та Жешува. Учасниками олімпіади є більше десяти учнів загальноосвітніх закладів Луцька та Волинської області, Любліна, Жешува. Нагородження переможців відбудеться у Луцькому замку о 18.00 за участю Луцького міського голови Богдан Шиби та Генерального Консула Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Томаша Яніка.

Серед завдань „Євро олімпіади-2009”: формування почуття приналежності до Європи, відкритості, самостійності, поваги до демократії та толерантності; розвиток свідомого ставлення до спільної спадщини, поваги до інших культур, прав людини і фундаментальних засад гуманності; виховання прикордонної молоді, як повноправних  учасників будівництва нової Європи; поглиблення знань молоді про Європу та європейські інституції; розвиток транскордонної співпраці молоді; створення умов для налагодження нових транскордонних зв’язків і контактів; зміцнення україно-польської ділової, освітньої, культурної і суспільної співпраці; громадське виховання української молоді, їх залучення до соціально-політичних і економічних перетворень, процесу інтеграції України до світової спільноти.

Сьогодні також відбулася Міжнародна конференція «Велофорум» у народному домі «Просвіта», спортивна гра «Велоквест»,інформування лучан про цікаві факти Європейського Союзу, країн-учаниць ЄС, о 17.00 год. в Луцькому замку відбудеться відкриття міжнародного джаз-фольк фестивалю «Музичні діалоги 2009» та показ фільму «Містер Бін на відпочинку» в рамках «Місяця європейського кіно» у центрі «Диво» о 18.00 год.

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss