Оздоровлення луцьких школярів

Оздоровлення луцьких школярів

IMG_8346(1)Під час сьогоднішнього засідання члени виконавчого комітету Луцької міської ради заслухали інформацію департаменту молодіжної політики і спорту щодо організації літнього відпочинку та оздоровлення детей у 2009 році.

Як зазначила Олена Макарова, заступник директора департаменту молодіжної політики і спорту, оздоровча кампанія 2009 року визначається з одного боку бюджетним фінансуванням, а з другого боку – ініціативністю виконавчих органів, які займаються оздоровленням дітей. З міського бюджету на проведення оздоровлення дітей передбачено використати 906 тис. грн. З них: управлінню освіти  – 647тис.грн. Цих коштів вистачить для організації роботи 3 змін по 150 чоловік в таборі «Ровесник» (в минулому році було 4 зміни по 200 чоловік) та 2 пришкільних таборів ( в минулому році було 26 таборів).

Департаменту молодіжної політики і спорту виділено:  180 тис.грн. на оздоровлення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули при виконанні службового обов’язку; 42 тис.грн. на оздоровлення дітей, сім’ї яких опинились у складних життєвих обставинах, вони будуть оздоровлені у таборах, організованих службою у справах дітей;30 тис. грн. на оздоровлення дітей у таборі, організованому комітетом по фізичній культурі та спорту. Крім того надійшла субвенція з обласного бюджету на суму 252 тис. грн. на оздоровлення дітей пільгових категорій. Очікується надходження 45 тис. грн. на оздоровлення дітей працівників АПК. За умови надходження цих коштів департамент зможе повноцінно та якісно оздоровити цих дітей, адже батьків, які могли б це зробити в них немає

Відтак, прийнято рішення, яким передбачається оздоровлення насамперед дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, батьки яких загинули від нещасних випадків на виробництві або під час виконання службових обов’язків. Також департаменту молодіжної політики і спорту доручено активізувати під час літніх канікул проведення цільових рейдів з виявлення безпритульних і бездоглядних дітей та вжити заходів щодо їх влаштування у соціальні заклади для дітей і направлення на оздоровлення; сприяти залученню до організованих форм відпочинку дітей з девіантною поведінкою, схильних до бродяжництва, та тих, які виховуються у неблагополучних сім’ях.

Службі у справах дітей доручено оздоровити 150 дітей з малозабезпечених, багатодітних сімей та сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, у  таборах з денним перебуванням. Комітету з фізичної культури та спорту – оздоровити 140 дітей у спортивно – оздоровчих таборах. Управлінню освіти направити на оздоровлення:
- 180 дітей пільгових категорій у 2 таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл міста (червень );
- 450 дітей з багатодітних, малозабезпечених сімей, сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в оздоровчому таборі „Ровесник;

Відповідним службам забезпечити в дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також в місцях відпочинку дітей виховну, культурно-масову та фізкультурно-спортивну роботу, активно впроваджувати форми роботи з дітьми, спрямовані на виховання національної свідомості, почуття патріотизму, збереження національних традицій та звичаїв, здійснювати популяризацію європейських демократичних цінностей. Укомплектувати дитячі заклади оздоровлення та відпочинку кваліфікованими медичними працівниками. Департаменту підприємництва здійснювати контроль за дотриманням суб’єктами підприємницької діяльності правил торгівлі алкогольними напоями  та тютюновими виробами, проводити систематичні перевірки підприємств торгівлі та громадського харчування , що реалізують алкогольні напої  та тютюнові вироби поблизу оздоровчих закладів та місць відпочинку та оздоровлення дітей.

Міжвідомчій комісії з питань відпочинку та оздоровлення дітей здійснювати контроль за станом підготовки та ходом літньої оздоровчої кампанії у місті Луцьку.

Довідка: Організацією літньої оздоровчої кампанії у м.Луцьку займається низка  виконавчих органів  міської ради та інших структур, кожен за напрямками своєї роботи. Управління освіти організовує відпочинок дітей у стаціонарному дитячому таборі «Ровесник», у дитячих таборах відпочинку з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл, обдарованих дітей в профільних таборах. Управління охорони здоров’я організовує санаторно-курортне лікування дітей, які перебувають на диспансерному обліку в медичних закладах. Департамент молодіжної політики і спорту займається оздоровленням дітей-сиріт та дітей, які відносяться до пільгових категорій (з багатодітних, малозабезпечених сімей, діти-інваліди, які не мають медичних протипоказань, талановиті та обдаровані діти). Комітет по фізичній  культурі та спорту – юних спортсменів, учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл. Служба у справах  дітей – дітей, сім»ї яких опинились у складних життєвих обставинах, дітей, які перебувають  в них на обліку та кримінальній міліції у справах неповнолітніх. Міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді – дітей з функціонально неспроможних сімей. Оздоровлення дітей, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи здійснює департамент соціальної політики. Чимало дітей буде оздоровлено через профспілкові організації.

На департамент молодіжної політики і спорту покладено координацію діяльності виконавчих органів міської ради, що здійснюють оздоровлення дітей міста Луцька.