Фестиваль „Студіналія-2009” розпочався зі студентського параду

Фестиваль „Студіналія-2009” розпочався зі студентського параду

stud_11Парадом студентів усіх луцьких вищих навчальних закладів розпочався перший в нашому місті фестиваль «Студіналія-2009». Він триватиме до 28 травня. Метою проведення такого фестивалю є об’єднання усіх студентів міста, налагодження якісної співпраці між студентами вищих навчальних закладів Волині, надання можливості студентам відчути свою соціальну та культурну значимість, підвищення рівня патріотизму та громадської свідомості у молоді.

У перший день фестивалю, відбулася урочиста хода вулицями міста, в якій взяли участь представники майже всіх навчальних закладів міста. Очолювали парад барабанщиці від ВНУ, які сповіщали урочистим боєм про початок фестивалю. Решта учасників параду під час ходи до Луцького замку вигукували гасла та несли транспаранти з девізами своїх навчальних закладів.

У Луцькому замку учасників параду зустрічав Луцький міський голова Богдан Шиба. Після оголошення результатів голосування за студентського мера, яким стала представниця університету МАУП імені В’ячеслава Липинського Ольга Ліборська, Богдан Шиба вручив дівчині ключі від нашого міста. Він привітав усіх студентів з початком фестивалю і подякував за їхню активну участь у громадському житті Луцька.

Як повідомлялося, Студентський фестиваль «Студіналія» має залучити молодь до самоорганізації та активного відпочинку. Сьогодні маємо можливість виховати у студентів почуття консолідації та соціальної значущості. Адже практично весь світ уже зрозумів, що сучасна молодь – це майбутня еліта завтра і якою вона буде – залежить від кожного з нас.

Ініціаторами заходу стали Волинська студентська рада спільно з ВОО «Народно-демократичною лігою молоді», ВОМГО «Центром Ефективної Комунікації» та ВОО «Національний Альянс». Захід відбудеться за підтримки відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради та управління у справах сім’ї ,молоді та спорту Волинської облдержадміністрації.

Серед інших заходів, які відбуватимуться у рамках „Студіналії-2009”:
14 травня – Кубок Луцька з «Брейн-рингу»;
15 травня – день студентського лідерства;
15 травня – студентський кубок з боулінгу.
15-16 травня – турнір з квесту;
16 травня – день студентського мистецтва;
19-20 травня – проведення спортивних турнірів;
22 травня – Рольові ігри “Модель студентського самоврядування: реалії та перспективи”;
26 травня – парад студентських флеш-мобів;
27 травня – фінал Ліги КВН “Волинь”, святкова дискотека.