Студмістечко будуватимуть на вулиці Володимирській

Студмістечко будуватимуть на вулиці Володимирській

tetyanin-denМіський голова Богдан Шиба зустрівся з представниками вищих навчальних закладів освіти. Сторони дійшли згоди про послідовність спільних дій у питанні будівництва у Луцьку студентського містечка.

Зі слів міського голови, майновий комплекс на вулиці Володимирській, де планується збудувати студмістечко, необхідно передати з балансу Міністерства юстиції на баланс Міністерства освіти і науки України. Тільки після цього буде змога розпочати тут будівельні роботи. Проте вже зараз можна думати про виготовлення проектно-кошторисної документації, аби, як тільки завершиться криза, відразу ж приступити до будівництва.

Надалі ж це питання буде винесене на розгляд сесії міської ради, рішення якої гарантуватиме фінансування майбутніх проектних робіт.

Необхідно враховувати, що законодавство передбачає преференції щодо виділення землі для таких цілей лише державним закладам освіти. Разом із тим, присутні погодилися з думкою представників недержавних закладів освіти, що при цьому мають бути враховані й інтереси викладачів та студентів приватних навчальних закладів. Міська влада готова йти назустріч закладам освіти усіх форм власності і вишуковуватиме такі можливості, але чітко в рамках чинного законодавства, – підкреслив Богдан Шиба.

Наостанок учасники зустрічі підписали листи-звернення до Прем’єр-міністра України та голови Волинської облдержадміністрації, де наголошують на необхідності передачі майнового комплексу колишнього військового містечка №5 на вулиці Володимирській на баланс Міністерства освіти і науки України.