Місячник боротьби з тютюнопалінням у нашому місті

Місячник боротьби з тютюнопалінням у нашому місті

85739332Відповідно до Закону України “Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров’я населення”, рішення міської ради “Про впорядкування вживання тютюнових виробів на території м. Луцька ” та з метою забезпечення захисту людей від шкідливого виливу тютюнового диму на робочих і в громадських місцях та у зв’язку з Міжнародним днем боротьби з тютюнопалінням (31 травня) у Луцьку протягом травня буде оголошено місячник боротьби з тютюнопалінням. Розпорядження про це підписав Луцький міський голова Богдан Шиба.

Місячник триватиме з 1 по 31 травня і завершиться  загальноміською акцією ” 31 травня – день, вільний від тютюнопаління в Луцьку “. В цей день мешканцям і гостям міста рекомендуватимуть утриматись від куріння, а торговим закладам різної форми власності не продавати цигарок.

Серед інших заходів, передбачених місячником та підготовки до нього: розповсюдження інформаційних листів серед  суб’єктів господарювання про проведення акції; проведення перевірки у підпорядкованих закладах щодо виконання вимог вищевказаного Закону та притягнення до дисциплінарної відповідальності керівників за його порушення; налагодження роботи постійнодіючого відеолекторію для учнів шкіл “Правда про куріння”. Також, спільно з центрами соціальних служб, працівниками охорони здоров’я заплановано розробити буклети, кишенькові порадники учням про шкідливість тютюнопаління для здоров’я оточуючих, запровадити з використанням мультимедійних дошок проведення під час перерв у шкільних коридорах та рекреаціях рекламних роликів, оголошень-звернень про переваги здорового способу життя; організувати шкільні конкурси на кращий зразок інформаційно-просвітницького матеріалу антитютюнового спрямування та пропагування переваг здорового способу життя. Крім того, заплановано запровадити щорічне проведення шкільного конкурсу власних учнівських проектів, присвяченого Міжнародному дню боротьби з тютюнопалінням – 31 травня. Кращі роботи будуть представлені на міському конкурсі.

До проведення місячника планується залучити і громадські організації щодо проведення щотижневих акцій на Театральному майдані з профілактики негативних явищ у молодіжному середовищі та організувати роботу пересувного пункту з профілактики тютюнопаління, з вимірюванням артеріального тиску, життєвої ємності легень, наданням консультацій та порад.