Звітує департамент молодіжної політики і спорту

Звітує департамент молодіжної політики і спорту

Gerb(1)Про підсумки роботи в 2008 році звітував директор департаменту молодіжної політики і спорту Володимир Пащенко. У підсумковій звітній нараді взяв участь і заступник міського  голови Анатолій Пархом’юк.

Володимир Пащенко повідомив, що департамент створений 6 місяців тому, у липні 2008 року. До складу департаменту входять: відділ у справах сім’ї та молоді, служба у справах дітей, комітет по фізичній культурі та спорту.

Основною метою діяльності   департаменту є  забезпечення реалізації на території міста державної політики з питань сім’ї, молоді, соціального захисту дітей, розвитку фізичної  культури та спорту, оздоровлення дітей пільгових категорій.

За час роботи департаменту фахівцями було розроблено дві програми:
- міська Програма будівництва спортивних споруд і дитячих майданчиків;
- Програма популяризації здорового способу життя.

У минулому році, вперше за роки незалежності, в Луцьку побудовано два сучасні  спортивні майданчики зі штучним покриттям для занять ігровими видами спорту — на бульварі Дружби народів,11 та на Київському майдані, 3. Побудовано 5 дитячих майданчиків — на вулицях Словацького, Сенаторки Левчанівської, Гулака-Артемовського, Володимирській, проспекті Молоді,8. В цьому році планується продовжувати будівництво майданчиків.

В рамках Програми популяризації здорового способу життя спільними зусиллями департаменту та управління освіти започатковано проведення спартакіади “Стань в ряди олімпійців”. Щосереди в школах міста проводились змагання серед школярів міста. 4 березня розпочнуться півфінальні змагання.

Одним з пріоритетних напрямків роботи департаменту є оздоровлення дітей пільгових категорій. У минулому році проведено тендер на закупівлю путівок та оздоровлено 230 дітей-сиріт та дітей, які належать до пільгових категорій (багатодітні, малозабезпечені, діти-інваліди).  Крім того, служба у справах дітей забезпечила оздоровлення 160 дітей, сім’ї яких перебувають у складних життєвих обставинах. Комітет по фізичній  культурі та спорту оздоровив 140 юних спортсменів, учнів дитячо-юнацьких спортивних шкіл.

Також, Володимир Пащенко зазначив: «Указом Президента України 2009 рік оголошено Роком молоді. Ми повинні  давати відповіді на запитання молодих людей про працевлаштування, забезпечення житлом, освіту і  подібні питання, які хвилюють молодь. Одним з головних завдань департаменту під час проведення Року молоді є мобілізація зусиль виконавчих органів міської ради, громадських організацій, бізнесових структур заради пошуку нових форм співробітництва та спільного формування та реалізації молодіжної політики”.