Луцьк втретє зустрів День Незалежності держави „Українською вишиванкою”

Луцьк втретє зустрів День Незалежності держави „Українською вишиванкою”

VISHIVANKAГоловною подією святкування Дня Незалежності у Луцьку стало проведення уже традиційної акції „Українська вишиванка”. Цьогоріч лучани вишикувалися і вибудували величне слово „УКРАЇНА”. Загалом на Театральному майдані були присутні більше двох тисяч осіб. В акції взяло участь близько півтисячі осіб. Потому всі спільно виконали гімн України.

Після акції відбулося нагородження її учасників у різноманітних номінаціях. Зокрема, „Наймасовіша родина”, „Найповажніший учасник”, „Найменший учасник”, „Найоригінальніша вишиванка”, „Древня сорочка”, „Найпатріотичніший дідусь та бабуся” та інші.

„Ми вкотре продемонстрували усьому світу, що ми справжні українці”, – наголосив Луцький міський голова Богдан Шиба. Звертаючись до присутніх, він закликав усіх залишатися справжніми українцями не лише ззовні, а й душею та серцем засвідчувати свою любов, шану та відданість рідній батьківщині. „Це свято для всіх нас є найбільшим і найсвятішим… Бажаю всім підтримувати один одного, бо коли ми підтримуємо один одного – підтримуємо Україну”, – зазначив він.

На свято також прибули гості з Литви, української діаспори в Польщі, міст Ольштина (Польща) та Горі (Грузія). Під мелодію пісні „Два кольори мої, два кольори…” вони з представникам влади поклали квіти до пам’ятників Тараса Шевченка та Лесі Українки. Також цього дня на головній площі міста молоді люди у вишиванках розгорнули велике полотнище українського прапора.

Загалом протягом дня в Луцьку триватиме низка інших заходів: ярмарок за участю майстрів народної творчості, фестиваль дзвонарного мистецтва „Благовіст Волині”, виставка колекції костюмів на тему української міфології відомої львівської художниці Лариси Іськів та інші.

Довідка: вперше акція „Українська вишиванка” відбулася у 2007. Тоді лучани вибудували тризуб, а минулого року слово – „ЛУЦЬК”.

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss