Шиба побажав обрати гідного мера

Шиба побажав обрати гідного мера

shСьогодні, 27 червня, в обласному центрі Волині втретє стартував мультифестиваль «Студентська республіка-2009», участь у якому візьмуть приблизно півтори сотні студентів.

Начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Ігор Гузь висловив думку, що цьогорічна «Студреспубліка» може стати найуспішнішою, а обраний студентський мер – найкрутішим. Адже він матиме більші повноваження, аніж його попередники, стане радником чинного міського голови Богдана Шиби.

У свою чергу пан Шиба побажав обрати гідного очільника. На його думку, посада «студентський мер» наступного разу має називатися «міський голова». За словами пана Шиби, посада студентського мера має звучати «молодіжний голова» або ж «молодий голова». Також чинний міський голова Луцька нагородив переможців турнірів фестивалю «Студіналія-2009», що відбувся на Волині у травні.

Сьогодні усе відбувається у формі гри, а завтра чи через півроку можливі справжні вибори Президента, голови Луцька. Тож досвід, який отримають учасники під час фесту, знадобиться їм у майбутньому, – сказав заступник начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту ОДА Ігор Дмитришин.

Опісля цього голова ВОО «Народно-демократичної ліги молоді» Валерій Пельц, який буде виступати у ролі голови ЦВК у рамках фестивалю, оголосив міністрів «Студентської республіки», голову НБУ, губернатора. Далі прозвучав Гімн України і відбулася реєстрація підприємств.

Сьогодні у рамках «Студентської республіки» відбудеться кубок з брейн-рингу, Dj-парад, реєстрація партій та квест, а завтра – дебатний турнір, вибори, караоке і конкурс краси «Перша леді Волині».

«Волинські Новини»