Жіночий громадський рух потребує підтримки влади

Жіночий громадський рух потребує підтримки влади

200223984-001Реалії та перспективи жіночого громадського руху в сучасних кризових умовах обговорили на засіданні круглого столу «Жінки Волині у кризовій ситуації», участь в якому взяли представники Луцької міської ради – департаменту соціальної політики, департаменту молодіжної політики  і спорту, управління охорони здоров’я. Ініціатором цього заходу стала голова громадської організації «Дар життя» Людмила Дмитренко. У роботі круглого столу взяли участь представники 14 громадських організацій. Серед них – Фонд «Діти Чорнобиля», клуб «Неспокійні серця», Центр практичної психології сім’ї «Любисток», Волинська обласна асоціація дітей-інвалідів «Особлива дитина», ГО «Волинській перспективи», Волинський відділ Союзу українок та інші.

Під час круглого столу представники громадських організацій розповіли про свою діяльність та проекти, які вони реалізують. У свою чергу на найбільш болючі питання, що хвилюють представниць громадських організацій, дали відповідь працівники виконавчих органів, присутні на заході. Ці питання стосувалися, зокрема, охорони здоров’я, діяльності шкіл та дитсадків, благоустрою міста.

«Криза – наче хвороба – «роз’їдає» суспільство. І часто найбільш вразливими в цій ситуації виявляються жінки. Адже саме на їх плечі лягає тягар домашніх клопотів, виховання та здоров’я дітей. Тому дуже важливо, щоби громадські об’єднання жінок в сучасних умовах були особливо активними і заявляли перед владою та суспільством про ті потреби та вимоги, які ставить перед жінкою криза», наголосила під час круглого столу Людмила Дмитренко.

Особливу увагу учасники круглого столу приділили питанню надання фінансової підтримки громадським організаціям на реалізацію соціальних проектів. Так головний спеціаліст відділу взаємодії з громадсько-політичними організаціями Роман Паюк інформував присутніх, що міська влада невдовзі планує провести міський конкурс соціальних проектів, положення про який виконком затвердив 12 березня 2009 року. Наприкінці зустрічі її учасники домовилися про те, що такі круглі столи проводитимуться регулярно і носитимуть тематичний характер.